tirsdag 19. oktober 2010

Ei høne å plukke...


Ole har lenge gått rundt og snakka om at han hadde lyst til å kjøpe seg en kylling. Ikke som kjæledyr, men fordi han synes at vi spiser litt for lite kjøtt her. Jeg nevnte også for Ima og Ibra at det hadde vært gøy å lære å lage ugali en dag, og dermed hadde vi en middagsavtale.

Ima viser fram den utvalgte høna.
I går dro Ole og jeg på markedet sammen med gutta. Først fant vi ei høne. Prisen var heller stiv(80kr), men Ole hadde bestemt seg for kjøtt, så da blei det sånn. Vi blei sikkert lurt der, men isåfall har vi sponsa en familie med litt ekstra salt i maten en stund framover.
Ibrahim ribber i vei.
Dermed måtte høna bøte med livet og vi tok den med til gjestehuset og ribba den der.
For dere som har lest på bloggen til Ole at det var han som slakta den, så er ikke det sant. Ole torde ikke ta i høna før den var død....

"Hva er det jeg har gjort?"
Hele gjengen i sving på kjøkkenet.
I dag var det tid for å lage og spise herremåltidet. Ibra tok seg av rensinga av høna, mens Ima var mester for saus og salat. Her vet man å bruke hele høna når man først har drept den, så tilogmed hode og klør gikk med i gryta!
Hvis du ikke ser så nøye etter så ser det ganske godt ut....
Som tilbehør lagde vi ugali. Det er ganske enkelt og kjapt, egentlig. Kok opp vann, salt og olje og ha maismel oppi gryta. Pass opp for sprut fra det litt hissige maismelet og rør flittig så ikke det svir seg. Hjemmelaga ugali er bedre enn den vi har fått andre steder, så denne trur jeg tilogmed Einar ville likt.
Banan, avokado og kortspill til dessert. Velbekomme!
Klare for mat...
Nam, nam...
"Det er godt kjøtt i klørne", sier Ima.

6 kommentarer:

  1. Eg er imponert gutta!

    SvarSlett
  2. Heisann! Gøy å lese:)Nesten som slaktinga på Dolhus,bortsett fra at vi ikke brukte hode og klør:)så dette var vel kjent?...Tusen takk for innholdsrikt kort i dag!! God klem,m&p.

    SvarSlett
  3. Morsomt innlegg! Jeg er glad dere er to... tenker dere koser dere, alt godt ønskes videre, hilsen Oles mamma.

    SvarSlett
  4. Hei! Koselig å se at det er en mamma til som følger ivrig med på loggen .... og som også er glad for at de er to.. hilsen Stians mamma.

    SvarSlett
  5. Jeg får visse assosiasjoner til enkelte måltider i Mali som også inneholdt vel mye "tilbehør". (les: deler av dyret som ikke skulle være der...:P)

    Men godt at dere får kjenne på Afrika-livet, de er mer kultiverte her, tror jeg:P

    SvarSlett