søndag 2. januar 2011

Julebrev fra Sylvie og Sigmund 2010

Mamma og pappa sender hvert år ut et julebrev. Ofte blir det heller "romjulsbrev" eller "nyttårsbrev". Lite vet jeg om de har fått det ut i tide i år, men jeg poster det her, så kan flere få lese:
"Stjernehimmelen har vært klar og tindrende i vinter! I vår galakse, melkevegen, er det 100 milliarder stjerner, som vår sol, og 30 milliarder planeter. Melkevegen er èn av milliarder galakser. Lysets hastighet er 300 000 km i sekundet. Rigel,en av de kraftigste stjernene i stjernebildet Orion, er ca 1400 lysår borte og 60.000 ganger sterkere enn sola… Ikke rart Gud kan kjennes fjern…

-Adventslysa brenner og stua fylles med duft av røkelse,
som minner oss om at Gud er hellig, at Jesus ber for oss og hører vår bønn.
-Gull var gaven som viser at Jesus er konge, ja kongenes konge! La oss lære av barna,
hvordan det er å tilhøre Jesu kongerike. Jesus sa jo: ”Guds rike hører barna til!”
Da gir det håp at juletida får fram barnet i ossJ

-Jesus ble svøpt i linklede to ganger: Først da Han ble lagt i krybba, der dyra drakk vann og spiste kraft-fôr - Han er jo livets vann og gir oss tilgang på all kraft/makt i himmel og på jord… 2.gang var på langfredag.
-Den kostbare myrra-salven, som ble brukt før kroppen ble svøpt i lik-kledet, ga Maria mye å grunne på i hjertet sitt. Kanskje var det nettopp myrra som ga det tros-styrkende avtrykket av den blodige kroppen til Jesus i oppstandelses-øyeblikket! Da var seieren total! -Seieren over synden, døden og djevelen.
            ”Fra krybben til korset gikk vegen for Deg,
            slik åpnet du vegen til himlen for meg.
            Velsign oss, vær med oss! ..”
Gud er ikke lenger fjern. Han kom som et hjelpeløst barn rett inn i vår verden for å skape forsoning mellom fattig og rik, gjetere og vismenn. Han skaper fred blant dem som vil tilhøre hans kongerike. Midt i handelstandens julekav og et land med et helt feil jule-fokus, kan vi ta til oss denne freden – og spre den. ”Det er en større lykke å gi enn å få,”sa Jesus og ”Det dere gjorde mot en av disse mine minste, gjorde dere mot meg.” Igjen tenker vi på barna – som i dag først og fremst trenger mer av vår tid. Men,som Stian stadig minner oss om, har vi også et ansvar overfor innvandrere og mennesker som lever i den fattige delen av verden.

Derfor gir vi i år julegaver som er flybensin til MAF, en tverrkirkelig nødhjelpsorganisasjon som har ambulansefly og driver misjon, bl.a i Tanzania, hvor Stian studerer fram til juli 2011. Les hans blogg
Vi gamle koser oss som besteforeldre til Julie, 4 1/2årJ Vi er mye sammen nå som hun bor her på Åfoss med mamma Jeanett og pappa Terje. De flytta hit i sommer.

Sylvie trives fortsatt som miljøarbeider for enslige mindreårige flyktninger og er vår”utenrikskontakt” til Tanzania. Hver kveld sjekker hun blogg / legger inn kommentarer. Sigmund har delansvar for 26 barn på utegruppa i Maurtua barnehage, sykler, spiller piano i husorkester på Skotfoss bedehus og ivrer for å følge opp ungdom og unge voksne bl. a i  Acta, Normisjon. Han kan ikke legge leir-sekken på hylla og gleder seg til Pappa-leir i mars.
Sammen har vi KIA, Kristent interkulturelt arbeid, som vårt hjertebarn.

Tanker og ønsker for et nytt år er også at vi kan være mer sammen med dere familie og venner, ikke minst på hytta i Kilebygda når den etter hvert blir beboelig igjen etter et stort, pågående restaurerings-arbeid av den gamle halvdelen. Mye tid og krefter er lagt ned der i år. Vi takker for god hjelp og støtte av trofaste hjelpere!
Et år ebber snart ut og vi takker Gud for hans trofase nåde, ledelse og fred!
Med dette vil vi ønske deg/dere en god julehøgtid og et meningsfylt nytt 2011!

Juleklemmer fra Sylvie og Sigmund"

2 kommentarer:

  1. Godt nytt år, Stian! jeg ser dere har hatt en fin juleferie.

    Det var et veldig fint julebrev! tror jeg må få lov til å bli kjent med disse menneskene! Hilsen Oles mamma.

    SvarSlett
  2. heisann!! Der forsvant alt jeg hadde skrevet :( ingen nett-til-gang ?? klem, mam.

    SvarSlett