torsdag 2. juni 2011

Takk for støtte til studentfondet!

Tusen takk til alle dere som har gitt og gir til mammas studentfond-initiativ. Per nå har det kommet inn nesten 9000kr! Ole og jeg får stadig høre om folk som har trøbbel eller bekymrer seg på grunn det som for oss er forholdsvis lave pengesummer. Tidligere i oppholdet har både Ole og jeg gitt av egen lomme til noen av dem som har spurt, men nå når stipendpengene begynner å gå mot slutten er det fantastisk å ha mulighet til fortsatt å kunne hjelpe. Så tusen takk! Det er fortsatt mulig å gi, behovet er endeløst...

Så hva har dere gitt penger til så langt?

Støtte til skolepenger
En av jusstudentene på første året kommer fra en veldig fattig familie. Faren hans er bonde og ganske gammel og hele familien har jobbet hardt for å sende sønnen på universitet. Denne unge mannen kom bakpå med betalinga forrige semester og fikk ikke betalt hele summen før han var tilbake på Makumira etter ferien. William fortalte meg om denne fyren og vi ble enige om å hjelpe han litt. Han har så langt fått i underkant av 800kr, kanskje blir det mer etterhvert hvis familien mislykkes i å samle penger til studiene hans.

Støtte til sykehusopphold
Min gode romkamerat har nylig blitt far. Kun dager etter et ungen ble født ble han veldig bekymra og de fant ut at de måtte på et av de bedre sykehusene for at ungen skulle overleve. Sykehusopphold er dyrt her, så han ba om hjelp. Regning: Underkant av 400kr.

Støtte til dataopplæring
Søstra til ei av venninnene våre her på campus har gått arbeidsledig en stund. Hu mista servitørjobben sin fordi hu nekta å ligge med sjefen. De siste halve året har hu prøvd å finne noe annet, men det er vanskelig fordi hu ikke har allverdens med papirer. Nå har hu lyst til å studere IT og har funnet et årskurs. Hu har fått 800kr til det.

Matpenger
Mange av studentene her er avhengig av å månedlig få penger fra familie og venner for å ha nok til mat og daglige behov. Hvis foreldrene mislykkes i å skaffe penger må studentene ofte sulte eller tigge fra venner. 200kr har blitt gitt som matpenger så langt.    

Til slutt et sitat fra en kompis som fikk høre om hvor pengene kom fra:
"Åh, går det an å være så snill? Tenk at andres foreldre kan samle inn penger for å hjelpe meg. Det kunne aldri skjedd her!"

Igjen, tusen takk! Pengene betyr en stor forskjell for folk her!

1 kommentar: