mandag 11. april 2011

Kronerulling

Inspirert av det forrige blogg-innlegget mitt har mamma og pappa tatt initiativ til en kronerulling for å kunne gjøre en forskjell for noen av studentene her som sliter med økonomien. Semesteravgiftene ligger på mellom 2000 og 3000 norske kroner, avhengig av om man studerer Law, Education eller Music. 
I tillegg kommer utgifter for å betale husleie, mat, kopiering av skolemateriell, osv. Har man 4000kr pr semester har man det helt ok, med mindre man blir syk og må betale for sykehus og medisiner. 
For de studentene som får lån fra staten klarer de fleste å betale semesteravgiftene, men lånet er ofte seint utbetalt og ikke nok til å betale for alt. 

I tillegg til å legge press internasjonalt for en rettferdig fordeling og demokratiske systemer i afrikanske land vil vi nå prøve å gjøre en forskjell for noen av studentene her. Her er mange unge, bra folk som ser utfordringene i landet sitt og er villige til å kjempe for rettferdighet.

Noen priser for å sette ting i perspektiv: (Studielånet tilsvarer ca 20 kr pr dag)
Et brød: 3 kr
Halvliter drikkevann: 2 kr
Lunch: Ris og saus: 6 kr
Middag: Ris og saus: 6 kr
Middag: Fisk og ugali: 10kr
Middag: Kylling og ris: 10kr
Malaria-kur: 40kr
Natt på sykehus med behandling: 50-150kr 

Planen er å samle inn penger og fordele til dem som har mest behov. Jeg som utlending har ikke så mye oversikt over hvem som sliter mest, men jeg har to av klassekontaktene for førsteårsstudenter som mine nære venner og de kjenner behovene.Vi kan ikke hjelpe alle, men vi kan bety en stor forskjell for noen. Tenk for en befrielse når man kan konsentrere seg fullt om studiene uten å måtte bekymre seg for om man har råd til semesteravgiftene og mat i mårra!


Hvis du vil være med på dette nestekjærlighet i praksis-prosjektet kan du sette inn en gave på:
Konto nr : 0522  0457828 (Postbanken) 

Utdrag fra brevet som mamma og pappa har sendt ut pr epost: 
"På forhånd TUSEN TAKK for alle bidrag og god støtte !
Vi har tro på at dette vil gi mye velsignelse tilbake...

Takknemlig hilsen fra
                                      Sylvie og Sigmund.

PS.. Dette er et utslag av bloggen til Stian og et initiativ vi her hjemme har tatt, fordi det er flott og morsomt å kunne hjelpe andre med noe som for oss er en enkel sak."

1 kommentar:

  1. Flott sammendrag med fin info !!
    Dette blir spennende :) God klem, m&p.

    SvarSlett